Bijna 11.500 deelnemers voor 1e groepsaankoop zonnepanelen Test-Aankoop

Voor de eerste groepsaankoop zonnepanelen van consumentenorganisatie Test-Aankoop hebben 11.338 mensen zich ingeschreven. Op basis van de prijsvoorstellen die werden ingebracht, is een besparing mogelijk van 1.500 euro voor een gemiddelde installatie, meldt Test-Aankoop.
Jonas Hamers / ImageGlobe

Die besparing is berekend op een gemiddelde installatie van 4 kilowattpiek. In gunstige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld qua oriëntatie en hellingshoek van de panelen, kan over een termijn van twintig jaar een financieel rendement tot 3 procent in Vlanderen en 7 procent in Brussel bereikt worden.

De groepsaankoop zorgt daarnaast voor een reeks waarborgen op de installatie alsook de opvolging ervan, meldt Test-Aankoop. De consumentenorganisatie heeft onder meer de financiële situatie van elke deelnemende installateur nagetrokken en plant controles bij 1 op de 25 installaties.

De groepsaankoop maakt deel uit van het Europese CLEAR-project. In samenwerking met consumentenorganisaties uit Nederland, Italië, Portugal en Spanje worden consumenten geïnformeerd over systemen van hernieuwbare energie en geholpen om te investeren in zo'n systeem in de eigen woning.