Doek valt voor "America's next top model"

Het voormalige Amerikaanse model Tyra Banks heeft bekendgemaakt dat het 22e seizoen van de talentenjacht "America's next top model" het definitieve einde is van het programma. De allerlaatste aflevering wordt uitgezonden op 4 december. "Ironisch genoeg net op mijn verjaardag", aldus Banks.

Tyra Banks heeft na haar modellencarrière furore gemaakt in het populaire televisieprogramma "America's next top model". De talentenjacht en realityserie waarin jonge vrouwen worden klaargestoomd om topmodel te worden groeide uit tot een succesvol tv-format.

Het programma verscheen voor het eerst op antenne in 2003 bij de Amerikaanse zender UPN. In 2006 nam de zender The CW het programma over. De eerste winnares was Adrianne Curry. Vorig jaar werd Keith Carlos uitgeroepen tot eerste mannelijke winnaar van de franchise.

Tyra Banks heeft aan alle 22 seizoenen van "America's next top model" meegewerkt. De show leverde het topmodel heel wat kansen op tv op. Ze kreeg een tijdlang haar eigen "The Tyra Banks show" en sinds kort presenteert ze haar nieuwe talkshow "FABLife".

Op 4 december wordt de allerlaatste aflevering van "America's next top model" uitgezonden in de VS.

Meest gelezen