Facebook helpt je met het wissen van vervelende herinneringen

Facebookgebruikers kunnen voortaan aanduiden welke gebeurtenissen en personen ze niet willen zien verschijnen via de functie "op deze dag". Zo kunnen ze bijvoorbeeld voorkomen dat ze herinneringen met hun ex -voor wie fan is van de film "Eternal sunshine of the spotless mind"- op hun tijdslijn zien verschijnen.
Maxime Anciaux - All rights reserved

Sinds dit jaar kwam Facebook met de functie "op deze dag". Elke dag kan je daar herinneringen (van foto's, tot berichten en statusupdates) terugvinden. Maar wat als je aan sommige personen of gebeurtenissen helemaal niet meer herinnerd wil worden? Een vervelende ex bijvoorbeeld? Facebook laat je die herinneringen eruit filteren.

Hoe je dat doet? Ga naar de pagina "op deze dag". Rechtsboven klik je op "voorkeuren" en vervolgens selecteer je de personen en de data die je niet in je Facebook-herinneringen wil zien opduiken.

Heb je het helemaal gehad met die Facebook-herinneringen maar weet je niet hoe je die functie moet uitzetten? Ga opnieuw naar de pagina "op deze dag" en klik rechtsboven op "meldingen". Daar kan je vervolgens op "uit" drukken.