Handelsbalans voor het eerst in vijf maanden negatief

België had in augustus een tekort van 600 miljoen euro op zijn handelsbalans. Het is het eerste tekort in vijf maanden, zo blijkt uit gegevens van de Nationale Bank.

Volgens een flashraming voerde België in augustus voor 17,5 miljard euro uit, terwijl er voor 18,1 miljard euro werd ingevoerd. In vergelijking met augustus vorig jaar gaat het om respectievelijk een stijging met 3,2 procent en een daling met 5,7 procent. In augustus 2014 was er een tekort op de handelsbalans van 2,2 miljard euro.

In juli was er een overschot op de handelsbalans van 700 miljoen euro (tegen een overschot van 400 miljoen euro in juli vorig jaar). In een eerste raming had de Nationale Bank nog gesproken van een overschot van iets meer dan een miljard. Tijdens de maand juli voerde België voor 19,6 miljard euro uit, terwijl er voor 18,9 miljard euro ingevoerd werd.