Hoofdredactie en redactieraad starten bemiddelingstraject op bij VRT Nieuws

De redactieraad van de VRT-nieuwsdienst heeft een vertrouwensbreuk vastgesteld met algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers. Dat gebeurt na de resultaten van een tevredenheidsenquête. De andere vier leden van het nieuwscollege scharen zich achter de hoofdredacteur, zijn aanpak en toekomstvisie.

Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder van de VRT, bevestigt zijn vertrouwen in de algemeen hoofdredacteur en het nieuwscollege. Tegelijk neemt hij de bekommernissen van de redactieraad ter harte.

In het belang van de VRT en VRT Nieuws zijn alle betrokken partijen samengekomen om een oplossing te vinden. De hoofdredactie en de redactieraad hebben zich geëngageerd om samen een bemiddelingstraject op te starten, waarbij enkele hangende problemen snel zullen worden aangepakt. De gedelegeerd bestuurder zal de vooruitgang hiervan opvolgen.