Muziekdienst Deezer mikt op beursgang van 300 miljoen

De Franse muziekdienst Deezer heeft de plannen voor een beursgang concreet gemaakt. Het bedrijf zal minstens 8,2 miljoen aandelen naar de beurs brengen, goed voor een opbrengst van 300 tot meer dan 460 miljoen euro. De eerste notering op de beurs van Parijs - als "DZR" - is gepland op 30 oktober.

Deezer schoof donderdag een prijsvork naar voren van 36,40 tot 49,24 euro per aandeel. Als de interesse voldoende groot is, kunnen er 1,2 miljoen aandelen extra uitgegeven worden.

Met de opbrengst van de beursgang wil Deezer zijn activiteiten uitbouwen. Momenteel is de Franse streamingdienst aanwezig in 180 landen. In juni telde hij 6,3 miljoen klanten.

Dat is een pak minder dan de Zweedse marktleider Spotify, die er 75 miljoen heeft (van wie 20 miljoen betalende abonnees). Bovendien lanceerde de Amerikaanse gigant Apple eind juni een eigen streamingdienst.