Paus neemt "Oh superman" van Belgische kunstenaar in ontvangst

De Belgische kunstenaar Luk Van Soom heeft zijn missie om de paus een kunstwerk te schenken tot een goed einde gebracht. Met de hulp van Dirk Smet, kapelaan van de paus en rector van het Belgisch Pauselijk College, heeft het kunstwerk "Oh superman" zijn bestemming bereikt.

De Belgische kunstenaar Luk Van Soom vond inspiratie bij de kersttoespraak van de paus voor zijn beeldje "Oh superman". Het kleine beeld is een moderne versie van Jezus aan het kruis, in de vorm van een vliegende figuur met superheldencape.

De paus nam het beeldje in ontvangst op het Sint-Pietersplein. Van Soom kreeg de hulp de Belgische kapelaan van de paus, Dirk Smet, en de Broeders van Liefde om zijn missie tot een goed einde te brengen.

"Het beeldje trok de volle aandacht van de paus, die er een tikje verwonderd naar keek, maar daarna grif toegaf dat hij het erg mooi vond en het glimlachend in ontvangst nam", meldt Van Soom in een persbericht.

Luk Van Soom heeft de voorbije decennia meegewerkt aan verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij werkte onder meer mee aan de Wereldtentoonstelling van Sevilla in 1992 en aan Beaufort in 2006.