Politieman lost per ongeluk schot in Brussels justitiepaleis

Een agent van de Brusselse lokale politie heeft vanochtend in het Brusselse justitiepaleis een schot gelost met een machinepistool. De agent stond in voor de beveiliging van een terrorismeproces en zou het schot per ongeluk gelost hebben, vermoedelijk door een foute manipulatie van het wapen. Niemand raakte daarbij gewond.

Het incident zou zich rond 8.30 uur voorgedaan hebben, op een moment dat het paleis nog niet toegankelijk was voor het publiek maar wel voor magistraten en griffiepersoneel.

De betrokken agent was samen met een aantal collega's opgetrommeld om de zaal 01.1 te beveiligen. In die zaal moest het proces plaatsvinden tegen vier jongemannen uit Vilvoorde en Machelen die terechtstaan voor terrorisme.

Op een bepaald moment zou de agent zijn wapen gemanipuleerd hebben, waardoor een schot afging. Hoewel er verschillende andere politiemensen en leden van het Veiligheidskorps aanwezig waren, raakte het projectiel niemand maar boorde het zich in een muur.