Rotselaarse burgemeester schenkt 12.500 euro aan wooncentrum

De Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) en zijn echtgenote Ann Ceulemans schenken de 12.500 euro die inwoners van deze gemeente gestort hebben naar aanleiding van hun huwelijk aan De Mantel, een wooncentrum met aangepaste woonvoorzieningen voor volwassenen met een beperking. De Mantel opent in januari 2016 de deuren in deelgemeente Wezemaal.

Naar aanleiding van hun huwelijk hadden Claes en zijn echtgenote op 22 augustus de hele Rotselaarse bevolking uitgenodigd op een feest in de tuin van de pastorie van Wezemaal. Er daagden voor dit feest meer dan 3.000 personen op. Het bruidspaar vroeg toen om als huwelijkscadeau een geldelijke bijdrage te storten voor het goede doel, een oproep die massaal opgevolgd werd.

Het gestorte geld zal gebruikt worden voor de aankoop van meubilair in de gemeenschappelijke ruimtes van De Mantel. Dit woonproject is een samenwerkingsproject tussen de vzw Den Ateljee, stichting De Mantel en Huize Eigen Haard. Het gebouw omvat 11 studio's en een aantal gemeenschappelijke ruimtes waar personen met een beperking zelfstandig kunnen wonen.