RTBF en hoofdredacteur Dauriac stoppen samenwerking

De RTBF en Christian Dauriac, hoofdredacteur van het tv-journaal sinds 2012, hebben donderdag hun samenwerking stopgezet. Dat meldt de RTBF in een persbericht.

In afwachting van de procedure tot kandidaatstelling, heeft administrateur-generaal Jean-Paul Philippot de functie ad interim toevertrouwd aan Bruno Clément.

Volgens de website van de krant Le Soir werd de journalist ontslagen tijdens een speciaal samengeroepen raad van bestuur, als gevolg van homofobe en racistische uitspraken aan een van zijn medewerkers, die met zijn klacht naar de dienst human resources was gestapt. Dauriac betwist die aantijgingen en noemt ze "geschift".

"Er waren duidelijk spanningen over de redactionele lijn. Maar ik denk dat de directie zich vooral stoorde aan het feit dat de redactie, door succes van het tv-journaal, steeds meer macht kreeg en steeds minder vatbaar werd voor druk van buitenaf", zegt hij.