Samir Meta wint taalwedstrijd WoordSlam

Samir Meta uit Diepenbeek is de winnaar van WoordSlam 2015, een taalwedstijd van radiozender MNM en Van Dale. De video die hij had ingestuurd, was het populairst bij het publiek.

Met de actie WoordSlam riepen MNM en Van Dale jongeren tussen 15 en 19 jaar met een grote mond en eigen mening op om een antwoord te formuleren op de vraag: "Wat als jij morgen baas bent van de wereld?"

Er werden in totaal meer dan tachtig video’s ingestuurd, met jongeren die een eigen lied, rap, gedicht of ander woordkunstwerk brachten. Daaruit werden vijf finalisten gekozen. De afgelopen week kon het brede publiek stemmen op zijn favoriete video via de website van Woordslam.

Samir haalde het meeste stemmen met zijn video en mag zijn rap vanavond live brengen op REYERSTaal, het taalfeest van de VRT, in HETPALEIS in Antwerpen.