Twee jongemannen opgepakt na achtervolging in Brecht

In Brecht zijn vanmiddag twee jongemannen van 20 opgepakt na een lange politieachtervolging. De twee waren weggevlucht voor een politiecontrole. In hun wagen lag inbrekersmateriaal.

De achtervolging begon in Loenhout waar een agent een auto met twee verschillende nummerplaten opmerkte. Toen hij de auto wilde controleren ging die ervandoor.

Uiteindelijk belandde de vluchtende auto in een voortuintje van een woning in Brecht. De twee inzittenden gingen er te voet vandoor. De politie zette twee speurhonden en een helikopter in. Een uur later konden ze de daders vatten in een nabijgelegen wei. Het gaat om twee twintigers uit Antwerpen.

In hun auto lag inbrekersmateriaal en een alarmpistool, ook de nummerplaten bleken gestolen te zijn. Eén van de mannen werd bovendien gezocht voor andere feiten. De politie onderzoekt nu of ze recent ergens hebben ingebroken in de omgeving.