Vluchtelinge doodgereden op autosnelweg in Calais

Een vluchtelinge van Syrische origine is vannacht doodgereden op een autosnelweg in de buurt van de Kanaaltunnel in Calais, in het noorden van Frankrijk. Dat zeggen de hulpdiensten.
archieffoto

Het slachtoffer, een dertiger, werd "aangereden door een auto op autosnelweg A16 in Calais", vlak bij het terrein van Eurotunnel, zegt de brandweer. "We moesten de plek snel verlaten, omdat ze werden aangevallen door een honderdtal migranten", zeggen de hulpdiensten. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis in Calais, waar ze overleed aan haar verwondingen.

Sinds 26 juni zijn nu al 15 vluchtelingen om het leven gekomen in de regio van Calais tijdens een poging om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. In Calais en omgeving bevinden zich vier- à vijfduizend vluchtelingen, vooral uit het oosten van Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan. Een groep van duizend vluchtelingen verblijft iets verder oostwaarts, in de regio van Duinkerke.