Volvo werkt aan elektrische auto's

In navolging van vele andere automakers komt ook Volvo Cars met 100 procent elektrisch aangedreven voertuigen. De Zweedse automaker maakte bekend dat een eerste model in de pijplijn zit.

Allereerst zal Volvo met meer plug-in hybride modellen op de markt komen, onder meer ook bij kleinere modellen. Die staan voor volgend jaar op de rol. Vanaf 2019 verwacht het bedrijf zijn eerste volledig elektrische auto op de weg te hebben.

Volvo, dat in handen is van het Chinese Zhejiang Geely Holding, denkt dat de deels elektrische auto's binnen twee jaar goed zullen zijn voor een tiende van de totale verkoop van de onderneming. Het volledig elektrisch rijden ziet Volvo als eerste stap in "de uiteindelijke richting" van het bedrijf.

Volvo heeft een grote fabriek in Gent, die zich vanaf 2019 zal toespitsen op het compacte gamma.