"Maandag wellicht geen wachtlijsten meer bij Dienst Vreemdelingen­zaken"

Maandag zijn er wellicht geen wachtlijsten meer aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Het aantal aanvragen is namelijk aan het teruglopen en de achterstand die de Dienst heeft, zou tegen dit weekend zijn weggewerkt.

Op dit moment zijn er volgens Francken 70 mensen die een convocatiepapier hebben gekregen. Dat betekent dat die mensen nog niet konden worden ingeschreven bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze werden gevraagd op een latere datum terug te komen. Volgens Francken kan de wachtlijst echter tegen dit weekend zijn weggewerkt.

Het aantal aanvragen is namelijk aan het teruglopen. Zo zijn er gemiddeld 150 à 250 aanmeldingen per dag. De maximumcapaciteit van de Dienst is 250 dossiers per dag.