"Stank voor dank, dat is het!"

Verliezen is nooit makkelijk. Dat ondervond ook Jimmy Davis, nadat hij afgelopen dinsdag uit de Australische versie van "X Factor" gebonjourd was. In een interview dat volgde met Sydney Confidential gaf hij het programma (Hij noemde de talentenjacht "een spelletjesprogramma") en de makers ("Ze deden me covers zingen. Maar je leert mijn kunnen pas als ik mijn eigen liedjes zing.") ervan langs. Bovendien vertelde hij dat tussen zijn mentor, Chris Isaac, en de producers van het programma heftig gediscussieerd werd over de liedjeskeuze. Jurylid Guy Sebastian, enkele maanden geleden nog Australisch Songfestivaldeelnemer, beet daarna heftig van zich af.

"Hoe ontgoochelend is dit. Na al de tijd en liefde die we in je gestoken hebben. Bescheidenheid en dankbaarheid zijn zulke schone deugden."

"Die mensen afkraken die hem gesteund hebben is niet meer en niet minder dan een slag in het gezicht. Wat vooral vreemd is, is dat hij tijdens de uitzending waarin hij een eigen nummer bracht, de minste stemmen kreeg."

"En dat je covers moet zingen? Het gaat hier om "X factor", verdorie.”

"Maakt het je blij dat je aandacht gekregen hebt, dat je de wereld hebt kunnen rondvliegen, dat je advies gekregen hebt, et cetera, om daarna compleet valse commentaren af te leveren?"

lees ook