Dimitri Vegas & Like Mike zijn beste dj's ter wereld

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike is tijdens het Amsterdam Dance Event uitgeroepen tot beste dj's ter wereld. Ze staan op de eerste plaats van de DJ Mag Top 100. Vorig jaar moesten ze nog de Nederlandse DJ Hardwell laten voorgaan.
2015 Getty Images

De voorbije jaren voerden Nederlandse dj's als Hardwell, Tiësto en Armin van Buuren de populariteitspoll aan van de organisator van het Amsterdam Dance Event. Ook nu zijn de Nederlanders weer sterk vertegenwoordigd in de top vijf, met  DJ Hardwell op 2, Martin Garrix op 3, Armin van Buuren op 4 en Tiësto op 5. Maar de eerste plaats moeten ze nu dus laten aan het duo uit Willebroek.

Dimitri Vegas & Like Mike werden verkozen door fans uit binnen- en buitenland die online hun stem uitbrachten. "Sinds dag één hebben we al onze tijd en energie in onze muziek en shows gestopt voor onze fans. Daarom is het gewoon een enorme eer dat we deze award eigenlijk van hen hebben gekregen", reageerde het dj-duo.

DJ-broers kunnen ook nog Best European Act worden

De eerste plaats voor de Grieks-Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike (artiestennamen van Dimitri en Michael Thivaios) hangt samen met het succes van "The hum" en vooral de cross-over hit "Higher place". Hun concerten in het Sportpaleis waren in een mum van tijd uitverkocht.

Eerder deze week werden de dj-broers al uitgeroepen tot Best Belgian Act op de MTV EMA's. Daardoor maken ze ook kans op de award voor Best European Act die volgende week wordt uitgereikt.