NSPV plant vervroegde voorzittersverkiezingen

Het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV) plant vervroegde voorzittersverkiezingen. Dat zegt Gert Cockx, de huidige, in opspraak gekomen nationaal voorzitter.

De verkiezingen zouden naar verluidt midden december kunnen plaatsvinden, al tekent Gert Cockx daarbij nog enig voorbehoud aan. Over een definitieve datum zou binnen een tweetal weken beslist worden.

Volgens Cockx zullen er enkel verkiezingen plaatsvinden voor een nieuwe nationaal voorzitter. In een mededeling aan de leden van het NSPV had de topman van de vakbond begin vorige week zijn functie vacant verklaard en de overige bestuurders gevraagd zijn voorbeeld te volgen. De raad van bestuur van de vakbond verzette zich daartegen. De leden van de raad zegden dat hen niets te verwijten valt.

Gert Cockx zat begin juni twee weken in voorhechtenis. Hij wordt ervan verdacht vakbondsgeld aangewend te hebben voor privédoeleinden. Begin deze maand ging hij opnieuw aan de slag als voorzitter, nadat de voorwaarden van zijn vrijlating waren opgeheven en hij opnieuw contact mocht hebben met andere leden van de bond. Het gerechtelijk onderzoek is nog lopende.

Zelf houdt Cockx zijn onschuld staande. Hij diende een klacht in wegens laster.