Opnieuw twee verdachten aangehouden in de zaak-Aquino

Vannacht zijn in Cannes (Zuid-Frankrijk) opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op Silvio Aquino. Dinsdag werden er ook al twee verdachten opgepakt in Duitsland. Aquino is een van de hoofdverdachten op een groot drugsproces en werd eind augustus doodgeschoten in Opglabbeek.
De plaats waar Silvio Aquino doodgeschoten werd.

De twee aanhoudingen van vannacht komen er na doorgedreven speurwerk van politie en gerecht. Volgens het parket van Limburg zou één van de verdachten de vader zijn van de man die dood is teruggevonden in Roermond.

Die dode man werd eind augustus teruggevonden naast een auto op de pechstrook langs de autosnelweg A73 in Roermond (Nederland). Opglabbeek -waar Aquino dus vermoord werd- ligt op enkele tientallen kilometers van de grens. Tussen beide moorden is er een link.

Aanhouding is Frankrijk niet zonder slag of stoot

Intussen zijn ook details bekendgemaakt over de vier verdachten. Zo zouden zij na de moord op Aquino in de omgeving van Antwerpen verbleven hebben. Toen de identiteit van de in Roermond vermoorde man in de media kwam, sloegen de verdachten op de vlucht: twee gingen richting Frankrijk, de anderen naar Duitsland.

De mannen die in Frankrijk werden aangehouden, hadden zich sinds 8 oktober onder een valse identiteit verschanst in een hotel. Zij verwachtten duidelijk de politie want hun deur van hun kamer was gebarricadeerd. De inval van de politie -twintig agenten werden ingezet- verliep niet zonder slag of stoot: een verdachte probeerde te vluchten en geraakte lichtgewond.

Eerder deze week werden ook al twee verdachten in de zaak-Aquino opgepakt in Duitsland. Een vijfde verdachte zit al enkele weken in een Belgische cel. Ons gerecht vraagt zowel aan Frankrijk als aan de Duitsland de uitlevering van de arrestanten.

Foto: Silvio Aquino bij het begin van het drugsproces.