Poging om vuur te doven loopt faliekant af

Even dit vuurtje blussen, dacht een Amerikaan toen midden de velden van Clay County, Missouri, de vlammen plots meer uitbreiding namen dan de man verwacht had. Maar de manier waarop was weinig doordacht. Hij probeerde namelijk het vuur te doven door er met zijn auto overheen te rijden. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan.

De eigenaar van de wagen op nieuwswebsite Fox 4: "Ik probeerde een hoopje vuilnis te verbranden, toen plots de wind het vuur deed overslaan op de gewassen op een aanpalend veld. Eerst probeerde ik dat vuur nog met een riek te doven. Dan ben ik maar in mijn auto gesprongen en over de vlammen beginnen rijden."

"Plots vatte een van mijn achterwielen vuur." De man sprong uit de wagen, die snel door vlammen verteerd werd. Een geladen geweer, dat onder de passagierszetel lag, ging daarna vanzelf af.

De man raakte niet gewond, maar van zijn wagen bleef weinig over. Volgens nieuwswebsite The Kansas City Star heeft de verzekeringsmaatschappij al laten weten geen vergoedingen na dit incident te zullen uitbetalen.

lees ook