Scorsese gaat opnieuw in zee met Robert De Niro

Martin Scorsese gaat, voor de negende keer inmiddels, een film maken in samenwerking met Robert De Niro. Dat maakte hij bekend tijdens een masterclass als onderdeel van het Festival Lumière in Lyon. De titel van de misdaadfilm wordt "The Irishman".
AP2014

"The Irishman" is wel nog een toekomstproject. Met "Silence" werkt Scorsese eerst nig aan een film over christelijke missionarissen in het hermetische Japan van de 17e eeuw.

En voor de zender HBO werkt hij onder de titel "Vinyl" aan een reeks over de platenindustrie in de jaren 70. Coproducent is Mick Jagger, in meer dan een opzicht het smoelwerk van de Rolling Stones. Ook een biopic over Frank Sinatra staat nog in de steigers.

De Niro en Scorsese werken al meer dan veertig jaar samen. Hun samenwerking begon in 1973 met "Mean Streets" en leverde andere parels op als "Taxi Driver", "Goodfellas", "Casino" en "Raging Bull". Vanaf eind de jaren 90 leek aan de samenwerking een einde te zijn gekomen en koos Scorsese steevast voor Leonardo DiCaprio als hoofdrolspeler.