Tien Syriëstrijders verloren verblijfsstatuut al

Tien niet-Belgische Syriëstrijders hebben de voorbije maanden hun verblijfsstatuut verloren. Dat vernam N-VA-Kamerlid Koen Metsu van partijgenoot en bevoegd staatssecretaris Theo Francken. De besluiten gaan steeds gepaard met een inreisverbod van tien jaar.
AP2014

In totaal zijn er 10 tot 15 procent van de Syriëstrijders niet-Belg met een permanent verblijfsrecht in België. Het intrekken van verblijfsvergunningen is bij een aantal van hen mogelijk. Er moet echter dossier per dossier worden bekeken of het juridisch mogelijk is.

"We zijn alert en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat elk aangereikt dossier nauwkeurig wordt onderzocht en waar mogelijk de nodige wettelijke en juridische stappen worden ondernomen", aldus nog Francken aan Metsu.