Tv-prijzen voor Johnny en Linda de Mol in Nederland

De Nederlandse presentatrice Linda de Mol is gisteravond bekroond met de Televizier-Ring Oeuvre Award voor haar hele carrière. Het is nog maar de derde keer dat de oeuvreprijs aan iemand wordt gegeven. Haar neef Johnny de Mol kreeg de prijs voor beste tv-programma en de tv-ster voor beste presentator op het Gouden Televizier-Ring Gala, de jaarlijkse uitreiking van de belangrijkste Nederlandse tv-prijzen.

Alleen Mies Bouwman en Willem Duys gingen Linda de Mol voor. In haar speech toonde ze zich verrast en "ontzettend blij" met de bekroning. Ze zei ook dat ze nog lang niet van plan is om te stoppen met haar werk.

De belangrijkste prijs van de avond, die voor het beste televisieprogramma van het jaar, was voor "SynDROOM". Presentator Johnny de Mol mocht de Gouden Televizier-Ring in ontvangst nemen voor het programma waarin hij de dromen van verstandelijk gehandicapte mensen laat uitkomen.

"Ik wil deze prijs graag symbool stellen voor meer verdraagzaamheid, meer respect en meer liefde voor elkaar", zei De Mol, die ook bekroond werd als beste presentator, in zijn speech.