Al miljoen bezoekers voor "Le Tout Nouveau Testament"

"Le Tout nouveau Testament" van Jaco Van Dormael heeft in Frankrijk en België de symbolische kaap van 1 miljoen bezoekers overschreden en wordt zo de op drie na meest succesvolle Franstalige Belgische film ooit.

De film loopt sinds 2 september in de Franse en Belgische zalen en lokte 800.000 bezoekers in Frankrijk en 240.000 in België. Opmerkelijk is dat de Belgische bezoekers afkomstig zijn zowel uit Wallonië (50%), Brussel (25%) als Vlaanderen (25%).

De prent film levert het op drie na hoogste bezoekersaantal ooit op voor een Franstalige Belgische film, na "Le Huitième Jour" van dezelfde Jaco Van Dormael (meer dan 700 000 bezoekers) en "C'est arrivé près de chez vous" van Rémy Belvaux, Benoît Poelvoorde en André Bonzel (rond de 400.000 bezoekers).

"Le Tout Nouveau Testament" zal bovendien België vertegenwoordigen in de strijd om de Oscar voor de beste buitenlandse film en maakt deel uit van de 52 films die meedingen naar de European Films Awards.