Er lekt opnieuw olie uit de gezonken Flinterstar

Het gezonken cargoschip Flinterstar lekt opnieuw zware olie. Dat heeft het kabinet van staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein (Open VLD) vanavond gemeld. Omdat de Flinterstar begint te bewegen en te scheuren door de woelige zee is de lading zware olie beginnen verschuiven. Daardoor komt er opnieuw zware olie in zee terecht.

 Op dit moment zijn de drie oliebestrijdingsschepen, de Arca, de Interballat I en de Hebocat 7, al ter plaatse om de olie zoveel mogelijk op te vangen en op te zuigen.

Het is nog steeds de bedoeling om de olie in de Flinterstar zo snel mogelijk op te pompen. Die werken liggen al sinds dinsdag stil. Een poging om opnieuw te pompen mislukte zaterdag. Het schip ligt nog steeds op een zandbank ter hoogte van Zeebrugge.

De olie drijft niet naar de Blegische kust maar in noordwestelijke richting, richting Groot-Brittannië..