Steunbetoging voor neergestoken schepen in Keulen

In Keulen is er vanavond een manifestatie gehouden om kandidaat-burgemeester Henriette Reker te steunen. De 56-jarige vrouw werd neergestoken terwijl ze campagne voerde voor de burgemeestersverkiezingen van morgen. De dader handelde uit onvrede met het Duitse asielbeleid.
Lokale politici aan het hoofd van de mensenketting.

De partijloze Reker is momenteel ook schepen voor integratie in Keulen.

Honderden mensen vormden een menselijke ketting in de buurt van het stadhuis. Dit is niet enkel een aanslag op mevrouw Reker, maar ook op de democratie, zei de burgemeester van de Keulen.

Ook in Berlijn hebben naar aanleiding van de steekpartij zo'n 7 à 8.000 mensen betoogd tegen xenofobie en racisme.

Kandidaat-burgemeester Henriette Reker werd vanmorgen neergestoken. De vrouw, die als onafhankelijke kandidaat is, was vanochtend campagne aan het voeren op een markt toen ze werd aangevallen door een man met een mes. De politica raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.

Ook een medewerker van de vrouw en twee anderen mensen, die trachtten tussenbeide te komen, raakten gewond. De politie kon de dader oppakken. Hij zei dat hij handelde uit onvrede met het Duitse asielbeleid. Als schepen voor Integratie was Reker verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers.

De verkiezingen in Keulen vinden morgen plaats. De vrouw zal ondanks het steekincident nog steeds aan die verkiezingen deelnemen.