Twee jonge meisjes verkracht in New Delhi

In de Indiase hoofdstad New Delhi is een meisje van 2,5 jaar oud ontvoerd, verkracht en achtergelaten in een park. In een ander deel van de stad is een meisje van 5 meegenomen door kennissen van haar familie. Ook zij werd verkracht. Het kind kon zelf terug naar huis lopen.
Een vrouw haalt uit naar de politie vlak bij de woning van één van de slachtoffers.

Beide slachtoffers zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeren volgens de politie niet in levensgevaar.

Het meisje van 2,5 jaar is verkracht in het westelijke deel van New Delhi. Twee uur later is ze bloedend teruggevonden in een naburig park. De politie is op zoek naar twee mannen. Voorlopig zonder resultaat.

De tweede verkrachting vond plaats in het oostelijke deel van de stad. Volgens de politie is het meisje van 5 in een naburige woning binnengelokt, waar ze meerdere malen werd aangerand. 3 mannen zijn opgepakt.

Veel seksueel geweld

Geweld op jonge vrouwen en kinderen is een vaak voorkomend fenomeen in India. De chief minister van New Delhi, Arvind Kejriwal, beschuldigt de politie en de regering ervan dat ze te weinig doen om minderjarigen te beschermen. Vorige week nog is in New Delhi een meisje van 4 verkracht.