4,2 procent betrapt tijdens Antwerpse WODCA-controles

De politie heeft vannacht in de provincie Antwerpen 7.404 bestuurders getest op het rijden onder invloed van alcohol. 4,2 procent van hen had te veel gedronken. 94 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
archieffoto

De politie voerde afgelopen nacht grootschalige WODCA-controles uit (Weekendongevallen Door Controle Aanpakken) in de provincie Antwerpen op snelheid, alcohol en drugs. Bijna alle politiezones van de provincie namen deel aan de actie en kregen ondersteuning van de federale wegpolitie.

Er werden 6.383 bestuurders op snelheid gecontroleerd waarvan er 400 te snel reden (6,3 procent). 7.404 bestuurders moesten een ademtest ondergaan en daarvan bliezen er 308 (4,2 procent) positief. Ruim de helft had zelfs meer dan 0,8 promille in het bloed. 34 bestuurders zijn ook onderworpen aan een drugtest. 70 procent van hen bleek positief. 94 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.