Frankfurter Buchmesse kreeg 275.000 bezoekers over de vloer

De 67ste Frankfurter Buchmesse is vandaag afgesloten. Op 5 dagen tijd kreeg de grootste boekenbeurs ter wereld 275.000 bezoekers over de vloer. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar.
© copyright: Peter Hirth / Frankfurter Buchmesse Presse- und Unternehmenskommunikation Reineckstrasse 3 60313 Frankfurt am Mai

Bij het grote publiek, dat afgelopen weekend zijn leeshonger mocht komen stillen, is er zelfs een groei van 4 procent, zo melden de organisatoren. Het aantal mensen uit de sector bleef de eerste 3 dagen met 140.000 ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Op de boekenbeurs stonden dit jaar 7.000 exposanten uit 100 landen. Volgend jaar trekken Vlaanderen en Nederland met 60 auteurs naar de Frankfurter Buchmesse, waar het Nederlandse taalgebied eregast is.