Phil Lesh, bassist van de Grateful Dead, heeft kanker

De bassist van de Grateful Dead, Phil Lesh, heeft blaaskanker. Hij wordt momenteel behandeld in de Verenigde Staten. Lesh maakte het nieuws zelf bekend op de website van zijn restaurant. Hij heeft een operatie moeten ondergaan om de tumoren te verwijderen.

De diagnose werd eerder deze maand gesteld en sindsdien is Lesh in behandeling in een ziekenhuis in San Rafael, Californië. Door de ziekte zullen de concerten op 24 en 25 oktober met Chris Robinson niet doorgaan.

Toch blijft de 75-jarige Lesh optimistisch. "Ik heb geluk dat de medische uitslagen stellen dat de tumoren niet agressief zijn en dat de kanker niet uitgezaaid is", schrijft hij. Voor de uitgestelde optredens zullen er andere data komen.

De Amerikaanse rockgroep Grateful Dead werd opgericht in 1965 en splitte 30 jaar later bij de dood van frontman Jerry Garcia. In 2003 volgde er een reünie voor een tournee door de VS. De laatste concerten werd in juli afgewerkt.