Roemeense bende opgerold die mensen ontvoerde en beroofde

De Brusselse politie heeft een bende opgerold die deze maand verschillende mensen heeft meegenomen in hun wagen en beroofd, in de buurt van de VUB. Vier verdachten zijn opgepakt, het zijn jonge twintigers van Roemeense afkomst. De politie ontdekte bij hun arrestatie dat ze ook een 70-jarige man in Gent ontvoerd hadden.
© Image Source, all rights reserved.

De bende ging volgens het Brusselse parket telkens op ongeveer dezelfde manier te werk. "Ze sloegen meestal toe tussen 3 en 4 uur 's nachts, in de buurt van de VUB", zegt woordvoerster Jennifer Vanderputten. "Ze benaderden personen die zich meestal in dronken toestand bevonden. De slachtoffers werden meegelokt naar een auto en vervolgens in de auto getrokken of geduwd. Daar werden ze gedwongen om hun gsm, portefeuille, bankkaarten en bankcodes te geven."

Sinds 9 oktober sloeg de bende op die manier 3 keer toe. De politie in de betrokken zone verhoogde haar patrouilles en kon eergisteren de wagen tegenhouden die voldeed aan de beschrijvingen van de slachtoffers. Bij de controle stelden de agenten vast dat twee passagiers op de achterbank een 70-jarige man in bedwang hielden op de grond.

De man bleek eerder op de avond ontvoerd te zijn toen hij in Gent even de vernissage, die hij met zijn vrouw bezocht had, verlaten had om zijn auto iets op te halen. Zijn bankkaart, gsm en portefeuille werden gestolen en hij werd meermaals geslagen.

Vier verdachten zijn opgepakt, het gaat om vier jonge Roemenen. Ze zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hen aangehouden heeft voor onder meer vrijheidsberoving, diefstal met geweld in bende met voertuig, afpersing en informatiefraude.

Verder onderzoek moet uitwijzen of de bende nog gelinkt kan worden aan andere feiten.