Stromae sluit wereldtournee af in Rwanda

Stromae heeft gisteravond zijn wereldtournee afgesloten in de Rwandese hoofdstad Kigali, met een concert waar al erg lang naar uitgekeken werd. Rwanda is immers het land waar zijn vader van afkomstig is; de man werd bij de genocide in 1994 vermoord. De show -kaartjes waren te koop vanaf 2,4 euro- was compleet uitverkocht. De reacties op sociale media waren unaniem lovend.

Het was de bedoeling dat de Belgo-Rwandese zanger al in juni in Kigali zou optreden, maar dat werd afgeblazen door gezondheidsredenen.

Nu was het dan eindelijk zover. In het stadion van de vrije universiteit (ULK) waren gisteravond zo'n 20.000 fans opgedaagd: Rwandezen en expats, ouders met kinderen,... zelfs de "first lady" van Rwanda, Jeanette Kagame, tekende present. "Stromae tu es formidable, on t'aime", werd enthousiast gescandeerd.

Emma Lesuis, die voor "Vranckx & De nomaden" in het spoor van de zanger naar Kigali reisde, was er bij toen het concert begon:

Het publiek danste en danste, blijkt uit de commentaren op Twitter. Anderen onthouden vooral de emotionele sfeer. Een fan heeft het over "het beste concert ooit in Kigali".

Stromae verwende dan ook zijn publiek met nummers als "Alors on dance", "Papaoutai", "Ta fête", "Bâtard" en "Ave Cesaria". Op een gegeven ogenblik praatte Stromae ook enkele woorden Kinyarwanda, de nationale taal van Rwanda, en dat werd meer dan geapprecieerd.