Wim Willaert dingt mee naar Gouden Panda in China

Tussen 6 en 8 november weet acteur Wim Willaert of hij een belangrijke tv-prijs heeft gewonnen in China. Willaert is immers genomineerd voor een Gouden Panda voor zijn vertolking van Frank Welvaert in de Eén-serie "Eigen kweek".

Die Gouden Panda's worden uitgereikt op het Sinchuan TV Festival, dat ondertussen voor de 13e keer wordt georganiseerd. Ook de VIER-serie "Vermist" werd genomineerd. Het is bovendien de enige genomineerde tv-reeks die niet uit Azië afkomstig is.

In de categorie van Beste Acteur in TV Drama moet Wim Willaert het onder andere opnemen tegen Guy Pearce uit "Dead point" en James Nesbitt voor zijn rol in "The Missing".

In totaal ontvingen de organisatoren meer dan 5.000 inzendingen uit 77 landen en regio's. Een internationale jury kiest uiteindelijk wie met de Gouden Panda naar huis mag.