Radio 1 op zoek naar het beste boek

Radio 1 gaat samen met de luisteraars op zoek naar de beste Nederlandstalige boeken van de voorbije 25 jaar. Luisteraars kunnen via radio1.be hun stem uitbrengen en zo hun eigen canon samenstellen van boeken die het eeuwige leven verdienen.

Vanaf 28 oktober tot aan de slotshow op Wapenstilstand presenteert Friedl' Lesage elke dag van 19 tot 20 uur in "Het beste boek" op Radio 1.

De luisteraars van Radio 1 kunnen vanaf vandaag tot en met 11 november stemmen op hun favoriete boek uit een lijst met bekende en minder bekende titels. Die lijst werd samengesteld door een literair panel. De luisteraars kunnen zelf ook voorstellen doen.

Radio 1 zoekt met "Het beste boek" naar een alternatief voor de lijst die de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letterkunde (KANTL) eerder dit jaar pubilceerde. Om een plaats in die lijst te verdienen moest je als auteur wel overleden zijn en je boek mocht niet voor 1990 gepubliceerd zijn.

Meest gelezen