In de Wulf van Kobe Desramaults sluit eind volgend jaar de deuren

Restaurant In de Wulf van sterrenchef Kobe Desramaults sluit eind volgend jaar de deuren. Dat heeft hij bevestigd bij Vincent Byloo op Studio Brussel. "Ik heb tal van plannen en ideeën, maar hoef mij niet per se vast te koppelen aan één plaats."

"Ik ben op mijn 23 jaar begonnen met In de Wulf en ben er nu net 35 geworden. Ik ben nooit gestopt om achteruit te kijken. Nu is het dus een moment van bezinning", zegt de sterrenchef. "Ik ben natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Dit zit al maanden in mijn hoofd."

Gisteren liet Desramault in "Van Gils & Gasten" al verstaan dat hij niet van plan is om voor eeuwig en altijd voort te gaan met het restaurant. "De laatste 12 jaar heb ik opgeofferd voor In de Wulf. Je kan dat enkel blijven doen als je zot bent. Ik ben het niet van plan."

De sluiting is wel nog niet voor meteen. "We nemen een jaar de tijd en sluiten in december 2016", zegt hij. De plannen voor nadien zijn nog niet duidelijk. "Ik heb tal van plannen en ideeën in het leven, maar hoef mij niet per se vast te koppelen aan één plaats. Ik denk dat er nog veel te beleven en te doen valt buiten dit restaurant. Concrete plannen heb ik nog niet. Er hoeft namelijk niet altijd een plan te zijn."

Niet langer bij 100 beste restaurants

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat In de Wulf niet langer opgenomen was in de lijst van honderd beste restaurants ter wereld. En dat terwijl het restaurant vorig jaar nog op plaats 61 stond. Desramaults zelf had er niet echt een verklaring voor. "Er is hier niets veranderd. Integendeel, zelfs", zei hij toen. "Het hele team heeft het gevoel dat we net gegroeid zijn, wat ook nodig is."

Desramaults heeft naast In de Wulf nog twee andere zaken: De Superette -dat hij samen uitbaat met Rose Greene en Sarah Lemke- en De Vitrine, beide in Gent.

Meest gelezen