Strenge controles op bingotoestellen in Gent

De Kansspelcommissie en de politie controleren vanaf vandaag cafés waar bingotoestellen staan. Die toestellen moeten sinds begin dit jaar een elektronische identiteitskaartlezer hebben zodat minderjarigen er niet meer op kunnen spelen.

De Kansspelcommissie wil dat nu streng controleren, en doet dat vandaag in Gent.

"Bingo's staan in cafés, uiteraard hebben minderjarigen toegang tot cafés, en voorheen was het aan de café-uitbater om erop toe te zien dat een minderjarige, dus onder de 18 jaar, niet speelde op de bingomachine. Sinds 1 januari, sinds de invoering van de kaartlezer, moet in een bingotoestel eerst een identiteitskaart worden ingevoerd vooraleer de machine kan worden geactiveerd", zei Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie.

Bij cafés die niet in orde zijn, worden de bingotoestellen verzegeld en in beslag genomen. De uitbaters riskeren een boete tot 150.000 euro.

Meest gelezen