Vandenhaute krijgt nieuwe functie bij mediagroep De Vijver

Wouter Vandenhaute is niet langer gedelegeerd bestuurder bij mediagroep De Vijver, de koepel boven productiehuis Woestijnvis en de tv-zenders Vier en Vijf. Vandenhaute wordt nu voorzitter van de raad van bestuur.
BELGA/GERON

Het nieuws werd bekendgemaakt op het personeelsfeest van De Vijver Media. Vandenhaiute wordt voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt in die functie Telenetbaas John Porter op.

Een nieuwe gedelegeerd bestuurder bij De Vijver Media komt er niet. Daardoor zou er meer afstand moeten komen tussen het productiehuis Woestijnvis en tv-zenders Vier en Vijf. Dat zou Woestijnvis moeten toelaten om ook voor andere zenders te werken.

"Intussen is de relatie met de openbare omroep genormaliseerd en hopelijk is de tijd rijp voor een nieuwe samenwerking", zegt Erik Watté, topman bij productiehuis Woestijnvis in De Standaard en De Tijd. Toch blijft Woestijnvis de "belangrijkste partner van Vier", maakt Philippe Bonamie, topman van SBS, in dezelfde kranten duidelijk.

Meest gelezen