Henny Vrienten, Kommil Foo Tourist Lemc, Selah Sue op Radio 1 Sessies

Radio 1 heeft vandaag de gastcuratoren van de nieuwe reeks Radio 1 Sessiess bekendgemaakt. Het zijn Henny Vrienten, Kommil Foo, Tourist Lemc en Selah Sue.

Radio 1 maakt vandaag de namen van de vier gastcuratoren van de achtste editie van de Radio 1 Sessies bekend.

Henny Vrienten, de voormalige zanger van Doe Maar, zal op 19 november optreden met onder anderen George Kooymans van Golden Earring en Tom Barman van dEUS. Kommil Foo nodigt op 17 november Spinvis en Derek uit en Tourist Lemc bijt de spits af op 16 november. Selah Sue staat op woensdag 18 november op het podium.

Henny Vrienten nodigt op donderdag 19 november Ernst Janz, Jan Hendriks, George Kooymans, Tom Barman, Lieven Tavernier en Opgezwolle uit.

"Ik hoop ook dat Mauro Pawlowski komt, maar dat is nog niet helemaal uitgeklaard", aldus Vrienten in "De ochtend" op Radio 1.

Ernst Janz en Jan Hendriks speelden met Vrienten in Doe Maar en treden momenteel met de muzikant op tijdens de tournee met het recentste album "En toch". George Kooymans is bekend van de band Golden Earring. Opgezwolle is een rapduo uit Nederland.

Kommil Foo doet het met Spinvis en Derek

Het Dendermondse cabaretduo Kommil Foo neemt de Radio 1 Sessie op dinsdag 17 november voor zijn rekening. De broers Walschaerts nodigen Stef Kamil Carlens, Spinvis, Wannes Capelle, Derek en Pigeon uit.

Pigeon is de artiestennaam van Katrien Verfaillie, een klassieke pianiste.

Tourist Lemc nodigt Daan en Bart Peeters uit

Tourist Lemc bijt op maandag 16 november de spits af als gastcurator van de eerste Radio 1 Sessie. De Antwerpse hiphopartiest zal het podium delen met Bart Peerters en Daan.

Tourist Lemc nodigt ook de Nederlandse rapper Typhoon uit en de Franse reggaezanger Pierpoljak. "Ik kijk er echt naar uit om met Pierpoljak op te treden. Ik ben een groot bewonderaar van hem", aldus Tourist Lemc.

Selah Sue in duet met Melanie Di Biasio

Selah Sue staat op woensdag 18 november op het podium.

Ze deelt het met Melanie Di Biasio, het jonge Brusselse duo Hydrogen Sea (zangeres Birsen Uçar en multi-instrumentalist PJ Seaux) en Pomrad, het alter ego van keyboardspeler en producer Adriaan van de Velde.

De achtste editie van de Radio 1 Sessies vindt plaats van maandag 16 tot en met donderdag 19 november. De vier concertavonden zullen uitgezonden worden op Radio 1. De concerten vinden plaats in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Meest gelezen