Geletterde reus prijst "Verborgen parels" Bibnet aan

Een grote geletterde reus is in het Antwerpse straatbeeld opgedoken om de nieuwe app "Verborgen parels" van Bibnet en LOCUS aan te prijzen. De Vlaamse vereniging van bibliotheken heeft de lezers vijftien boeken laten selecteren die tot 20 januari gratis aangeboden worden via een gratis app die kan worden gedownload via www.verborgenparels.be.

Met de Boekenbeurs in het vooruitzicht is in Antwerpen een geletterde reus opgedoken in de Eiermarkt 15. De reus prijst de "Verborgen parels" aan die de voorbije weken verkozen werden door de bibliotheekgangers in Vlaanderen.

Bibnet en LOCUS (het Vlaams steunpunt voor bibliotheken) vroegen de lezers de voorbije weken om hun vijftien favoriete boeken te verkiezen. Die vijftien boeken worden tot en met 20 januari gratis aangeboden op de app "Verborgen parels". De app kan worden gedownload via verborgenparels.be.

De vijftien "Verborgen parels" zijn:

Contrapunt - Anna Enquist
De buitenkant van meneer Jules - Diane Broeckhoven
De overgave - Arthur Japin
De Pruimelaarstraat - Louis Van Dievel
De stiefmoeder - Renate Dorrestein
Eén mens is genoeg - Els Beerten
Hard hart - Ish Ait Hamou
Het huis van de moskee - Kader Abdolah
Iris was haar naam - Toni Coppers
Joe Speedboot - Tommy Wieringa
Over het kanaal - Annelies Beck
Problemski Hotel - Dimitri Verhulst
Suikerspin - Erik Vlaminck
Wit is altijd schoon - Leo Pleysier
Woesten - Kris Van Steenberge

Meest gelezen