Google gaat heliumballonnen testen in Indonesië

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft aangekondigd dat het begin volgend jaar start met tests voor de uitrol van het Project Loon in Indonesië. Met behulp van heliumballonnen wil Google 100 miljoen Indonesiërs op de 17.000 eilanden van het land voorzien van een stabiele internetverbinding.

Google heeft de voorbije maanden tests gedaan voor het Project Loon, waarbij het internetbedrijf met heliumballonnen moeilijk bereikbare plaatsen voorziet van een internetverbinding. Tests in Nieuw-Zeeland, Australië, Californië en Brazilië waren succesvol.

Het Amerikaanse internetbedrijf wil het Project Loon vanaf begin volgend jaar uitrollen in Indonesië. Op dit ogenblik heeft een op de drie Indonesiërs een internetverbinding, maar alle 17.000 eilanden van het land bereiken is niet eenvoudig.

Google wil de komende jaren samen met plaatselijke telecombedrijven het volledige grondgebied van Indonesië van de mogelijkheid om te surfen voorzien met heliumballonnen. Die zouden van op een hoogte van meer dan 20 kilometer de internetverbinding tot stand moeten brengen.

"Het internet is helemaal nog niet beschikbaar voor iedereen, maar we boeken vooruitgang. Als alles goed gaat, zullen veel meer mensen in Indonesië kunnen surfen", aldus Google.

Meest gelezen