Schoonheid is nog iets anders dan slank en blank zijn

In Tour & Taxis in Brussel kunt u een bezoek brengen aan Belgiës kleurrijkste fashion event, Ethno Tendance. De boodschap: schoonheid is nog iets anders dan slank en blank zijn.

In Tour & Taxis in Brussel, kunt u vandaag en morgen langs op Ethno Tendance. Belgiës kleurrijkste fashion event zet in op “mode die verenigt” en verwijst daarmee naar het gebrek aan diversiteit in de sector. Op het openingsevenement waren naast ontwerpen uit Egypte, Senegal en Ivoorkust ook collecties te bewonderen uit Gabon en de Democratische Republiek Congo.

Brussel is Milaan of Parijs niet en zal die steden niet gauw doen wankelen als zwaartepunt van de modesector. Maar dat is niet de bedoeling. In de vroegere loodsen van Tour & Taxis zien we vooral een ander soort ontwerpen en modellen. Mooi maar realistisch. En vooral: een nauwkeuriger afspiegeling van onze leefwereld, die met de dag “gekleurder” wordt.

Afrikaans geïnspireerd

“Ook al brengen sommigen merken nu aparte lijnen voor moslima's, de haute couture is en blijft een gesloten wereld, waarin weinig plaats is voor gekleurde modellen”, zegt de Belgisch-Marokkaanse ontwerpster Amy Wissad. Ze vindt het ook jammer dat grote bladen als Vogue of Elle nooit uitpakken met vrouwen met een hoofddoek.

Ethno Tendance doet alvast een poging om meer kleur te krijgen in de sector. En dan hoeven we niet eens te kijken naar de modellen op de catwalk. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit zwarten, van dandy-achtige mannen tot weelderig uitgedoste vrouwen. Zien en gezien worden, ook op meer bescheiden modeshows, kunnen ze er duidelijk van meepraten.

http://ethno-tendance.be/

Meest gelezen