144 lichamen crash Russisch vliegtuig gerepatrieerd

Zondagavond is in de Russische stad Sint-Petersburg en vliegtuig geland met aan boord 144 van de 224 slachtoffers van de dodelijke crash met een Russisch chartervliegtuig in het zuiden van Egypte. De lichamen zullen in een gerechtelijk labo geïdentificeerd worden, op basis van DNA-gegevens.

Het vliegtuig was zondagavond opgestegen vanop de luchthaven van Caïro. In Sint-Petersburg, de eindbestemming, hebben zondagavond duizenden mensen een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers.

Aan boord van de gecrashte Airbus A321-200 waren 217 passagiers en 7 bemanningsleden, allemaal Russen met uitzondering van drie Oekraïners. De lichamen zullen nu geïdentificeerd worden in het gerechtelijk labo van het crematorium in Sint-Petersburg. Zodra ze geïdentificeerd zijn, zullen de stoffelijke resten aan de nabestaanden worden overgemaakt.

De crash in de Sinaï-woestijn is de zwaarste vliegtuigramp uit de Russische geschiedenis. Over de oorzaak van de ramp bestaat nog steeds onduidelijkheid.