"Beam me up, Scotty": nieuwe "Star trek"-serie in de maak

CBS Television Studios werkt aan een nieuwe spin-off van de sciencefictionserie "Star trek". Dat heeft het Amerikaanse tv-netwerk zelf aangekondigd. De serie komt uit in januari 2017 en wordt uitsluitend via streaming aangeboden.

Fans hebben er zo'n tien jaar op moeten wachten, maar eindelijk waagt een Amerikaans tv-station zich nog eens aan een vervolgserie van "Star trek". "De nieuwe serie zal nieuwe personages introduceren die op zoek zijn naar imaginaire nieuwe werelden en nieuwe beschavingen", meldt CBS. "Tegelijk zal de nieuwe serie hedendaagse thema's aanraken, zoals de eerdere series dat hebben gedaan sinds het begin in 1966."

CBS belooft dat de pilootaflevering op tv wordt uitgezonden en dit in januari 2017. De volgende afleveringen worden evenwel uitsluitend via CBS All Access aangeboden. Dat is de eigen streamingdienst van CBS.

Wie de nieuwe serie zal regisseren en wie erin zal meespelen, is op dit moment nog onduidelijk. Wel is geweten dat Alex Kurtzman de producent is. Hij was eveneens producent van de langspeelfilms "Star trek" uit 2009 en "Star trek: into darkness" uit 2013.