"Labyrinthus" wint twee prijzen in Chicago

De Vlaamse jeugdfilm "Labyrinthus" van regisseur Douglas Boswell heeft op het Chicago International Children's Film Festival de prijs van de kinderjury en de tweede prijs van de volwassenenjury gewonnen.

In de film ontdekt de 14-jarige Frikke bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden zijn terechtgekomen. Enkel Frikke kan hen bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat hij op zoek naar het meesterbrein achter dit spel in de hoop zo zijn vrienden te kunnen redden.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Pepijn Caudron, Emma Verlinden en Herwig Ilegems. Spencer Bogaert kreeg voor zijn vertolking al de Ensor voor beste nieuwkomer op het Filmfestival van Oostende.

De film kreeg eerder ook onderscheidingen in Sao Paulo, Chemnitz en Giffoni.