"Mensen noemen me een artiest, maar dat voelt toch wat pretentieus"

Een foto van de Big Ben nemen, het lijkt wel een verplicht nummertje als u in Londen bent. Dat vond ook Rich McCor, al wilde hij Londen fotograferen zoals de stad nog nooit gefotografeerd was geweest. Benodigdheden: karton, een breekmes en -hoe kan het ook anders- een fototoestel.

De hele fotoreeks startte eerder onschuldig: McCor knipte een horlogebandje uit karton en hield dat vervolgens voor de grote klok in de klokkentoren van het Palace of Westminster, beter bekend als de Big Ben. "Een klein meisje en haar vader kwamen naar me toe om te vragen of ze de foto mochten zien. Ze vroegen me ook of ik meer van die foto's had. Dat moedigde me aan om te zien welke andere iconen van Londen ik kon fotograferen."

Wanneer het Britse dagblad Daily Mail enkele foto's van McCor publiceerde, ging het opeens razendsnel. "Ik ging in een week tijd van 5.000  naar 60.000 volgers op Instagram. McCor is intussen naar Parijs, Stockholm en Kopenhagen gereisd in opdracht van een bekende reisgids.

Al betekent dat niet dat hij gaat zweven. "Ik kwam toevallig op die foto van de Big Ben. Nu noemen mensen me een artiest, maar dat voelt toch wat pretentieus." Toch heeft McCor wel degelijk grote ambities. "Ik zou graag iets doen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat zou fantastisch zijn."

lees ook