"Onze generatie is zo ongevoelig"

Popster Nicki Minaj is niet te spreken over de Halloweenoutfit van een radiopresentator uit New York. De man verkleedde zich namelijk als de van seksueel misbruik beschuldigde Bill Cosby. Hij kreeg daarbij de hulp van een vriend die de rol van gedrogeerde vrouw op zich nam. "Zo ongevoelig", schreef Minaj op Instagram. Al denken sommigen dan weer dat Minaj de pot is die de ketel verwijt.

Tientallen vrouwen in Amerika hebben de voorbije maanden een klacht voor seksueel misbruik ingediend tegen de acteur en komiek Bill Cosby. De versies van de slachtoffers zijn gelijkaardig: veelal werden ze gedrogeerd vooraleer ze werden aangerand.

Een erg ongelukkige keuze om je Halloweenoutfit door de Cosby-zaak te laten inspireren, vindt Nicki Minaj. Zo blijkt alvast uit haar Instagrampost, waarbij ze de foto van dj Clue sterk veroordeelt. "Onze generatie is zo ongevoelig."

De pot en de ketel?

Maar Minaj lag dit weekend ook zelf onder vuur vanwege haar Halloweenoutfit. Zo had ze een filmpje (dat intussen verwijderd werd nvdr.) gepost waarin ze -verkleed als toverfee- heel hard lacht om een vrouw in een rolstoel. "Loop. Ik gebied u te lopen", zegt ze erbij terwijl ze met haar toverstafje zwaait. Onder meer de beroemde blogger Perez Hilton pakte Minaj erover aan.

"De persoon in de rolstoel heeft geen beperking", tweette Minaj vervolgens naar Hilton. "Ben je zo wanhopig om aandacht te krijgen?" Waarop Hilton meteen een Twitterpoll lanceerde met de volgende vraag voor zijn volgers. "Zou jij hebben gedacht dat een persoon in een rolstoel een beperking heeft?"

lees ook