"Sleutelposities IS in Palmyra vernietigd"

Het Russische leger heeft de voorbije twee dagen hevige bombardementen uitgevoerd in en rond de Syrische stad Palmyra. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn daarbij een sleutelpositie en raketafweergeschut van IS vernietigd. In totaal zijn 237 terroristische doelwitten geraakt, klinkt het.
Archief

Volgens een inwoner van de stad zouden de Russen de citadel op een heuvel ten westen van de antieke site van Palmyra geraakt hebben. Hij kon echter niets vertellen over de omvang van de schade.

Ook de directeur van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten in Londen bevestigt dat de Russen luchtaanvallen hebben uitgevoerd in de omgeving van Palmyra. Volgens hem is daarbij ook de antieke site, geklasseerd als Werelderfgoed, geraakt.

Het Russische ministerie van Defensie zei eerder dat er wel gebombardeerd was in de buurt van Palmyra maar dat de piloten de archeologische sites angstvallig vermeden hadden.

Palmyra, in de provincie Homs, is sinds mei van dit jaar in handen van de terreurgroep IS. Sindsdien zijn er al verscheidene antieke bouwwerken vernield. Rusland voert sinds eind september luchtaanvallen uit in Syrië. Volgens Moskou neemt het daarbij uitsluitend "terroristische groepen" in het vizier maar de VS meent dat de Russen op vraag van president Assad eerder de opstandige rebellen viseren dan de terreurorganisatie IS.