Tien walvissen aangespoeld in Calais

Op het strand in Calais is vanmorgen een volledige familie grienden van ongeveer vier meter lang aangespoeld. De vier walvissen die nog in leven waren werden terug in het water getrokken, maar een van hen stierf voor hij het diepe water kon bereiken.

Een inwoner van Calais ontdekte de dieren om 7.30 uur vanmorgen. Zes van de tien walvissen, de grootste van de groep, waren op dat moment al dood. De brandweer en andere reddingswerkers konden de overige vier terug in het water trekken, maar een van de dieren stierf in het ondiepe water. 

Volgens experts is het heel uitzonderlijk dat een volledige familie walvissen aanspoelt. De meest waarschijnlijke hypothese is dat het dominante mannetje gestorven is op zee en dat de rest van de familie het kadaver heeft gevolgd tot aan de oever.

Meest gelezen