Tom Jones in dubio over zijn huidskleur

De Welshe crooner Tom Jones vermoedt dat hij niet blank, maar zwart is. In een gesprek met de krant The Times schrijft hij dit vermoeden toe aan zijn weelderige krullenbol. Om zeker te zijn, wil de zanger een DNA-test ondergaan.

Jones is het resultaat van de liefdesdaad tussen een Welshman en een Engelse vrouw. Maar, stelt de zanger, zijn moeder kreeg altijd snel een kleurtje bij het zonnebaden. "Zij had grote, donkere plekken over haar hele lichaam". Op de vraag of zij zwart bloed in haar aderen had, kon zij niet antwoorden.

Jones maakt het de jongste weken behoorlijk bont met zwart-wituitspraken over homoseksuelen en over wijlen zijn vriend Jimmy Savile. Die tv-persoonlijkheid was, volgens de zanger "geen pedofiel", enkel een "liefhebber van tienermeisjes".