Tweede "Kampioenen"-film lokt recordaantal bezoekers in openingsweekend

De tweede "Kampioenen"-film "Jubilee general" heeft het beste openingsweekend in de Belgische filmgeschiedenis achter de rug. Ruim 148.000 betalende bezoekers kochten al een kaartje voor de tweede langspeelfilm over de bekendste voetbalploeg van het land. Dat meldt distributeur Independent Films.

Inclusief avant-premières staat de teller momenteel op 148.600 betalende bezoekers. Geen enkele Belgische film deed in zijn openingsweekend ooit beter.

Gemiddeld haalt de film in de Vlaamse zalen een marktaandeel van ruim 50%, met uitschieters tot 75%. De film loopt sinds vorige week woensdag in de zalen. De strategische release vlak voor de herfstvakantie werpt ondanks het stralende weer duidelijk zijn vruchten af.

Ook de eerste "Kampioenen"-film "Kampioen zijn blijft plezant" miste vorig jaar zijn start niet. De film kwam vlak voor de kerstvakantie in de zalen. Op vijf dagen tijd kochten toen 130.000 mensen een bioscoopticket.